bootstrap templates

KUCHNIA REGIONALNA

w Sandomierzu. Dobre i sprawdzone potrawy od pokoleń

DANIA REGIONALNE

Maścibrzucha, zupa gulaszowa z grzybami, Rolada schabowa z farszem z kaszy i grzybów w sosie, podana z ziemniakami zapiekanymi i zestawem surówek, kompot z owoców z pola lokalnego rolnika

Zalewajka świętokrzyska, parzybroda serwowana z kotletem schabowym, kompot z owoców z pola lokalnego rolnika. Do przygotowania wszystkich potraw używamy wyłącznie naturalnych składników

Naleśniki z kaszą gryczaną niepaloną w sosie grzybowym, kompot z owoców z pola lokalnego rolnika. Do przygotowania tej potrawy używamy wyłącznie składników od miejscowych dostawców

Schab po Sandomiersku z pomidorem i boczkiem lub filet po sandomiersku z jabłkiem i żurawiną, sakwa gajowego (schab faszerowany kapustą z grzybami), zraziki i na deser lody podane na prażonych jabłkach

ADRES
Restauracja Pod Ciżemką
Stare Miasto, Rynek 27
27-600 Sandomierz

KONTAKT
recepcja@hotelcizemka.pl
+ 48 15 832 05 50
+ 48 15 832 05 51